oglas
oglas
Vedno več ljudi se je fizično sposobnih potapljati in uživati v podvodnem svetu, vendar je zaradi neznanja potapljanje zanje še vedno črna luknja (še vedno je pojmovano kot nekaj nevarnega, težkega, težko dostopnega širokim množicam).
Iskanje:
Trening potapljanja (na vdih)

Treniranje scuba potapljanja? Malo čudno se sliši, saj je le to smatrano kot izlet pod vodo. Kratek sprehod v naravo. Treniranje potapljanja na vdih. O tem pa imamo že drugačno mnenje. Skratka plavanje s plavutmi, potapljanje na vdih so bazične športne panoge potapljačev. Rezultati, ki jih dosegajo vrhunski atleti, zahtevajo vse več treninga, priprav in vse več strokovnega dela na tem področju. Veliko se da prenesti tudi iz ostalih športov. Seveda obstajajo tudi specifike, tehnike, ki pa jih moramo osvojiti s specialnim treningom.

Tudi pri scuba potapljanju dajejo vse večji pomen fizični pripravljenosti, saj le ta zmanjšuje možnosti  za razne nevarnosti, nesreče. Zato tudi za rekreativne scuba potapljače ne bo odveč, če nekaj časa namenijo svoji fizični in psihični pripravljenosti, ne samo vežbanju potapljaških veščin (prakse potapljanja).

Tudi ostali športi se iz potapljačev na vdih učijo. Zadnje čase presenečeno ugotavljajo, da s treningom potapljanja na vdih atleti dosegajo izboljšanje določenih sposobnosti, slične tistim, ki jih dosegajo z višinskimi pripravami.   Tu je tudi prevod treninga apnee Pelizzarija prevod iz Pesca sub!


Objavljeno: 30.11.2010 @ 08:24:34 Avtor: Administrator